Pagina's

zondag 25 augustus 2013

Culinaire aanwinst

Le Pitaud, een dorpsrestaurant in Palluaud is een culinaire aanwinst voor dit gebied. Le Pitaud restoIk had al in een eerder blog gemeld dat dit restaurant annex bar-epicerie door een gemeentelijk initiatief tot stand is gekomen. Het is nu 103 dagen open volgens de website. Een jong stel Laure en Cedric (de keukenchef) zijn er de pachters. Gisterenavond had ik een tafeltje gereserveerd.  Men heeft een aantal dagen per week een dagmenu waarbij men uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten kan kiezen voor een heel schappelijk prijs (18.50 €) . Gisteren was er extra live muziek, een aperitief en een koffie bij het menu inbegrepen voor slechts 25 €. In een strakke ruimte stonden veel tafeltjes netjes gedekt. En rond een uur of acht waren er zo kleine 25 gasten verdeeld over de ruimte aanwezig. Het was wat te fris om buiten op een binnenplaats te zitten.  Cedric kwam alle gasten even de hand schudden en vertellen dat hij in de keuken stond. En Laure kwam heel attent alle gerechten, die ook op het bekende schoolbord stonden, toelichten. Voor het complete menu klik hier. De gerechten zagen er niet alleen smakelijk uit maar ze waren dat ook nog. En het was een culinaireMuziek keuze menu verrassing. De St Jacobs schelpen in zelf gemaakt pesto geroerbakt en de 'piece de boeuf' met rode wijnsaus met gesmoorde uitjes waren als hoofdgerechten Mmmmmm. De zanger-gitarist van de avond ging alle tafels af en liet zijn muzikale menukaart zien met daarop een groot aantal liedjes die hij ten gehore kon brengen. Het repertoire was breed en de begeleiding was op akoestische of elektrische versterkte gitaar of op de ukelele. De zanger-Artiestgitarist was een soort levende jukebox onder het motto u vraagt en ik speel met enthousiasme. We hebben genoten van zijn optreden. Rond een uur of half elf reden we weer richting Pillac op nog geen 5 km van Le Pitaud. Ik zal zeker dit restaurant nog wel eens bezoeken. Makkelijk te doen vanuit Pillac op de Vespa zelfs.

Geen opmerkingen: