Pagina's

zondag 31 juli 2016

Tour d’Ukuladies

Afgelopen donderdag arriveerde ook Suus de nummer drie van de Ukuladies. De Ukuladies hadden de dag ervoor opgetreden op een bruiloft in Montbron. Daar werd ook voor hen nog een optreden in een lokaal cafe IMG_8152
geregeld. Rond elf uur 's avonds kwamen ze vermoeid maar tevreden aan op Les Cotes. De volgende dag begon de ‘tour’ hier in het gebied. Startpunt was de vrijdagmarkt in Riberac. Na de koffie bij Cafe du Palais werden de eerste klanken uitgestrooid over het publiek. Er werd gretig klein- en papiergeld in het broodmandje gedaan als waardering voor hun zang en spel. Hierna werd het concert voortgezet op een andere plek op de markt. Ook daar trok hun optreden het nodige bekijks. Geld rolde weer in het broodmandje. Na een extra nodige koffiestop nog een laatste optreden bij het scheiden van de markt. We konden tevreden naar huis. Na enkele uren al weer richting Verteillac waar een avondmarkt was. De Ukuladies kozen de droge fontein bij het oorlogsmonument als hun podium plek. Ook daar weer de nodige aandacht van het luisterende publiek. Rond 20.00 was het tijd om een gezamenlijke maaltijd te genieten bij restaurant Le Vertical. Na het diner nog een laatste optreden in de fontein. Tot slot nog een korte jamsessie met een ukulele speler uit Riberac. Vermoeid naar huis. Hieronder een video van een lied gezongen vanuit de fontein.
Zaterdag al weer vroeg uit de veren om het marktje in Villebois de la Valette eer aan te doen. IMG_8170Tussen het verkoopunt van oesters en van groente werd hun repertoire ten gehore te brengen. Enkele mensen van het publiek waren al vaste gast. Ze hadden tot nu alle optredens toevallig bijgewoond. De liedjes van Ukuladies klonken prachtig in de eeuwenoude markthal. Ook werden we uitgenodigd om een oester mee te knabbelen. Jennifer schraapte haar moed bij elkaar. En  floep weg was de oester. ‘s Avonds werden we op de thuisbasis  aangenaam verrast door een Ukuladies BBQ met artisjok, salade, zalm en lamsvlees waarbij uiteraard ook de wijn rijkelijk vloeide. En nu zondag. De gezellige toeristische markt van Aubeterre was de afsluiting van hun tour. Ditmaal met de mobiele versterker. Het blijft ook een genot om te zien hoeveel kinderen genieten van de muziek. En de kinderen vinden het maar wat leuk om de muntjes in het broodmandje te gooien. Na twee setjes spelen voor het rijkelijke aanwezige publiek ging de stekker eruit. Hieronder video impressie van optreden in Aubeterre.

Geen opmerkingen: