Pagina's

maandag 3 juni 2013

Sanjurge en Viana do Castelo

Zoals beloofd hier het videootje gemaakt van Sanjurge in noord Portugal waar we een nacht Kerkmet de camper doorgebracht hebben op het dorpsplein. In de avond en de volgende ochtend vroeg heb ik wat video opnamen gemaakt om een sfeerimpressie van het dorp te kunnen vastleggen. Mochten jullie ooit in de buurt komen dan weet waar je een camper mag neerzetten. Inmiddels staan we al weer voor een derde dag op de camping Orbitur in Viana do Castelo.
Een mooie camping waar het al behoorlijk bezet is met campers. De camperaars bestaat uit de grijze golf generatie en jonge surfers. Ideale camping ook voor deze laatste categorie omdat je nog geen 500 meter verwijderd bent van de zee en het strand. Dagelijks zijn er zeilsurfers maar het wordt gedomineerd door skite surfers op de zee. Een genot
Danserom naar te kijken vanuit een duinpan. Dus luieren en ook wat bezoekjes gebracht aan het stadje Viana do Castelo. Het stadje is goedkoop te bereiken met een taxi vanaf de camping of op de fiets in combinatie met een pontje. Dus camper blijft staan. Ja  mijn e-bike komt heerlijk van pas. Zalig om in de zon te fietsen. We troffen het want op zaterdag was er een folkloristische markt. Met heerlijke kleine gerechtjes en witte wijn. Het is allemaal spotgoedkoop. Verder traden dansgroepen op in schitterende kledij. De trotsheid straalde af van de gezichten en houding van de dansers. Dus ook hier een video impressie van gemaakt.
 
Op zondag met de pont en fietsen erop nog een keer naar de stad voor een fietstoer maar eerst effe naar de kerk. Even de zonden opbiechten en dan weer met schone lei nieuwe maken. We waren dus weer tijdens het zingen de kerk uit :). Overigens een kerk met mooie plafondschildering. Ook de typische Portugese tegeltableaus ontbraken niet. Kijk maar op het videootje. Aan eind van de middag weer met de pont terug en vervolgens nog bakken en braden bij het strand. Beide kanten een uurtje. Zo tikken de dagen op een zeer aangename wijze weg in een mooi land.

Geen opmerkingen: