Pagina's

zondag 22 april 2012

Jan des Bouvrie wit

Afgelopen week was klusweek voor Spic (Marjolijn) en Span (Joop) op Les Cotes. Met de camper op vrijdag 13 April naar Ikea in Delft voor wat eerste aankopen. Daarna via een overnachting in Oignes (Noord Frankrijk) op de zaterdag naar Pillac. Tineke had gezorgd voor de nodige schoonmaak middelen die ook septic tank proof zijn. Verder gingen we nog even langs bij de Semat voor de benodigde verf en een trap. Het Frans spreken ging ons goed af.
Aanvankelijk werkten de accu’s niet van de camper die voor verlichting etc moeten zorgen. Gelukkig bleek het allemaal wel te gaan werken nadat we eenmaal op electriciteit in Les Cotes waren aangesloten. Ook de verwarming werkte. Die bleek behoorlijk nodig te zijn want het was een fris weekje.
De zondag werd besteed aan het ontruimen, stofzuigen en soppen van de complete Bergerie, Op de maandag kon het echte verfwerk beginnen met de Wagner project 115 verfspuit die ik reeds eerder gekocht had in Alphen. De handleiding leek ingewikkeld maar het viel achteraf reuze mee. Het SONY DSC                     werken met de verfspuit was een hele ervaring. Vooral blijkt de viscositeit van de verf van groot belang te zijn. Is de verf te dik dan heb je voortdurend verstoppingen. Dus lage temperatuur van de verf en onverdund toepassen is niet aan te raden weten we nu. Maar na een paar dagen ging Marjolijn als een vakvrouw ermee om. Ze toverde de hele Bergerie van een somber, vochtig en donkere ruimte om in een mooi witte studio in de style van de design goeroe Jan des Bouvrie.
Woensdag was Ikea Bordeaux dag om nog ontbrekende spulletjes te kopen. De Tom Tom werkte als vanouds weer eens lekker niet mee. Maar nog net op tijd lukte het ons om de Dom Dom te resetten en ons te laten loodsen naar Ikea. Door de verbouwing bij Ikea was niet alles op voorraad. Verder moesten grote aankopen zoals matrassen in een apart gebouw opgehaald worden. Een matras van 160 bij 200 cm in een camper proppen was ook een hele ervaring. Gelukkig kwam we er nog net op tijd achter dat we een bed teveel hadden ‘gekocht’. Dus effe omruilen :). Maar met een volle camper garage gingen we terug naar Pillac waarbij de Tom Tom zijn traditie staande hield om ons de rimboe in te sturen.
SONY DSC                     De laatste twee werkdagen werden besteed aan het laatste schilderwerk. En mamuttoen kon het leuke inrichtwerk beginnen van de woonkamer en slaapkamer van de Bergerie. Op het videootje krijg je een indruk hoe de woonkamer er nu uitziet. Nog niet volledig ingericht maar het ziet er prachtig uit. En Marjolijn las nog even de Ikea montage handleiding door aan de Melltorp tafel zittend op een Herman stoel. Op de tafel staan al wat Ikea speeltjes voor Mats. Een Mamut krukje met knuffel staat ook al klaar. Het blijft grappig dat Ikea in elk land de Zweedse namen blijft Bedhanteren.Sigurd
In de slaapkamer van de Bergerie staat een twee persoons bed al gemonteerd maar de latten bodem is er nog niet ingelegd. Ook een bankje Sigurd. De badkamer van de Bergerie is nog niet onderhanden genomen. Maar ik ben er zeker van dat als de eerste ‘gasten’ komen de Bergerie helemaal tip top ingericht is.
Verder hebben we genoten van het eten bij Wim en Tineke met menu met foie gras als voorgrecht en kwartel als hoofdgerecht. En vrijdag avond hebben we heerlijk genoten van het menu gastronomique van Alain en Meggy die La Brasiere runnen in St. Romain. Daar ontstond nog spraak verwarring naar aanleiding vraag Alain. Beaucoup de vente (veel wind) werd door ons begrepen alsof hij vroeg of we veel wijn  hadden gedronken (beaucoup de vin).  En dat hebben we niet maar elke avond een lekker glaasje of twee smaakte prima. Zowel de locale wijn uit Alphen (!) als de witte Bordeaux wijn die we van Nelemarie hadden gekregen smaakten prima. Het is een pracht werk en relax week geweest. En Marjolijn hartstikke bedankt voor de hulp en fijne week. Op naar de volgende keer in la douce France.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad mooi om te zien!
Groet van 'het witte spuitmonster'

Anoniem zei

Wow wat is de Bergerie mooi en knus geworden hij spat van het scherm. Complimenten voor Spic en Span!
Groeten Natasja en Wino

Anoniem zei

J.B.ofwel monsieur Spanne,het ziet er prima uit.Weer een stap gezet op weg naar je einddoel.Dat moet je voldoening geven.Moet ik in het woord bergerie ons woord herberg herkennen?Groet,Neel.