Pagina's

dinsdag 16 december 2014

Rode lampjes

Gisteren nam Jurgen Richter van Slateboard contact met me op. Hij was op het spoor gekomen van het Amsterdams Licht Festival. Binnen het festival werd er een unieke internationale tentoonstelling ‘’Illuminade’’  in de buitenlucht gehouden waar jonge en gevestigde (internationale) kunstenaars hun lichtkunstobjecten lieten zien. Een wandelroute om deze tentoonstelling te bekijken was uitgestippeld beginnende vanaf de Stopera. We werden verzocht de rode lampjes te volgen. Uitdaging om ons aan de Rood object route te houden en niet de  rode lichtjes van de wallen te volgen. En zo liepen we van object naar object die op bekende plekken zoals de tuin van de Hermitage, de Botanische tuin etc. opgesteld stonden. Op die manier ga je dagelijkse licht objecten ook bijna bekijken als kunstobjecten. Er waren ook een groot aantal fotografen op de been om de objecten op hun gevoelige plaat vast te leggen. En klokslag 22.00 ging de verlichting van de kunst objecten uit. Gelukkig hadden we toen vrijwel alles bekeken. Een leuke wandelroute. Vooraf hadden we nog een bezoek gebracht aan Art’otel. Een hotel gelegen tegenover het Centraal Station. Op de buitenkant van het hotel werd een videomapping productie getoond van computerkunstenaar AlexP. Voorwaar een fraaie videomapping waarbij de animatie van gekleurde balletjes afgestemd was op het omgevings geluid. Deze audio responsive videomapping was verrassend. Uiteraard heb ik genoten van alle objecten en ook nog maar wat vastgelegd op video. Jullie kunnen daarvan genieten of niet door het videootje hieronder te bekijken.
Na afloop van de licht wandeling hebben we deze avond afgesloten met een heerlijk helder Heineken in een typisch Amsterdams kroegje t Hooischip.Jurgen en Joop

1 opmerking:

Anoniem zei

J.B.een leuk verslag en mooie beelden van twee mannen,die een avondje zijn wezen stappen in groot Mokum.In deze donkere dagen een helder en verlichtend initiatief:juiste tijd,juiste plek,mooi mannen.Groet,Neel.