Pagina's

vrijdag 19 augustus 2011

De horizon

Het begon al vele jaren geleden. Op vakantie in Frankrijk en dan even bij de makelaar in de etalage kijken. Wie heeft daar nooit voor staan dromen? Maar je schuift het voor je weg want het is allemaal nog niet haalbaar. Maar het virus blijft en het idee om eens neer te strijken in het land waar je affiniteit mee hebt vanwege het klimaat, de taal, de levensstijl, de ruimte etc. Zo ook deze zomer. Via internet naar huizen kijken in dit gebied van de Charente. Een pracht streek met ongekende vergezichten. En dan ook wat rondrijden op de Vespa. En zo gebeurde het dat ik ruim een week geleden via een schattig klein dorpje Pillac de weg reed langs de notenolie boer waar ik vorig jaar nog een videootje over maakte. Twee huizen verder stond een bord ‘A vendre’. De locatie sprak me maar ik kon geen goed zicht krijgen op wat er achter het huis was. Een paar dagen later gingen Tineke (camping eigenaresse en Le Chef de Cuisine) en ik nog eens langs omdat ik het huis ook niet op het internet kon traceren. Tineke stelde voor om maar eens SONY DSC                     aan te kloppen. Een hartelijk ontvangst door de Nederlandse eigenaar Johan volgde met een rondleiding. Het uitzicht was liefde op eerste gezicht en het huis sprak al meteen op vele plaatsen aan. Hierna volgde vijf intense dagen met nogmaals een bezoek aan het huis en Wim mee als persoonlijk adviseur. Daarna veel nadenken en stimulerende en positieve kritische feedback krijgen van vrienden en kennissen en elke keer weer terug kunnen vallen op Wim en Tineke als lokaal klankbord. Ik zal jullie alle verdere details besparen maar uiteindelijk hebben Johan en ik ‘de deal’ gesloten met een aantal voorwaarden. Het huis ligt aan de weg Les Côtes (de horizon) bij Pillac. Zie Google Maps en gebruik streetview om het te zien.

SONY DSC                     Indeling is slaapkamer, grote woonkamer met hout haard en moderne keuken. Verder badkamer en toilet. De boven verdieping is nog compleet ongebruikt (video studio?). Aan achterkant grote veranda gedeeltelijk overkapt en aansluitend een zwembad (10*4, diep 1.50 meter). Verder een gites (La Bergerie) met twee slaap (of zit) kamers, badkamer en klein SONY DSC                     keukentje. Voor het huis ligt nog een gras tennisbaan. Een grote schuur en afgesloten werkplaats garage maakt het geheel compleet. Het geheel wordt compleet leeg opgeleverd. Uiteraard blijft de keuken erin. Op videootje een indruk van het gehele complex (50*60 meter).


Ik heb er nog steeds een erg goed gevoel bij deze stap die ook bepalend zal zijn voor mijn toekomst waarin ik hoop Natasja, Wino, Edgar, Femke en aanstaande mini-Luten (term van Gunn Berit) en vele andere vrienden en vriendinnen hier te ontvangen om naar de horizon te kijken. Les Côtes, de horizon … MIJN HORIZON.

Dank aan allen die me in deze periode hebben geholpen en gesteund. Onvergetelijk. En in dit weekend komen Marjolijn en Keba ook nog even kijken naar de horizon.

6 opmerkingen:

Wim en Tineke Ellenbroek zei

Joop,
nogmaals félicitations et bienvenue en France!
Wij verliezen een goede en gezellige gast, maar krijgen er een dito buur bij!
Tineke en Wim,
Domaine Le Portrait.

Wim en Tineke Ellenbroek zei

Joop,
nogmaals félicitations et bienvenue en France!
Wij verliezen een goede en gezellige gast op ons Domaine Le Portrait, maar krijgen er een dito buur bij.
Tineke en Wim.

pieterd zei

He Joop,

Super...wat ziet dat er prima uit voor je. Dat je op deze manier je horizon hebt kunnen weerleggen en je horizon hebt kunnen verbreden is geweldig.
Gefeliciteerd .... prachtig!
Wat ga je met je camper doen?? De door ons gehoopte camper is aan onze neus voorbij gegaan! haha!!
Dat de horizon voor jou je maar gaat brengen wat je wil!!
We trekken er hier vanavond een lekker flesje open en proosten op jou geluk.
En niet vergeten horiZON ze daar lang ... en gelukkig!!

Minette & Pieter

Anoniem zei

J.B...zojuist je mailing nog eens rustig doorgelezen.Onder de indruk!!Toch toeval,dat je er zo langs reed ofzomaar lotsbepaling,jij bofkont.Proficiat!Bovenstaande W.enT.zullen je vast wel vaak nog zien,je steekt genoeg de loftrompet over de keuken kunsten.Genoeg .Groet.Goeie terugreis.Neel.

Rob en Adrie zei

Bonjour Joop,
Felicitations!!!! Het complex ziet er indrukwekkend uit, je kunt zo gaan verhuizen. Ook kun je een oude (Renault) auto gaan restaureren. Wij hebben een jaar of tien een 2e huis in Frankrijk gehad, dus we kennen de euforie, het lag in de Aveyron, vlakbij Villefranche de Rouergue. We zijn benieuwd naar jou toekomstplannen, de camper kan voorlopig mooi dienst doen om van Noorwegen naar Frankrijk te rijden, wij hadden destijds een kleine Vito camper, was erg plezierig en we konden steeds veel meenemen. Volgende week rijden we die kant op, gaan nu naar Noord-Spanje en Portugal(Lissabon). Nog steeds ben je welkom bij ons in Nederland,
Rob en Adrie

Rob en Adrie zei

P.S
Vergeten een link van "La Malgouyrie".
http://www.youtube.com/watch?v=L2BABSTxblQ
Rob en Adrie