Pagina's

maandag 30 juli 2012

a Midsummer Night’s Dream

The Little English Theatre gaf gisterenavond een voorstelling van Shakespeares a Midsummer Night’s Dream. Het optreden vond plaats in Chateau Le Mas de Montet net buiten Petit Bersac. Dus op de Vespa naar het kasteel. Het was al aangekondigd in de locale kranten dat men vooraf aan het optreden in de tuin ook zijn zelf meegebrachte maaltijd kon nuttigen. En dat was niet aan dovemansoren gezegd want het talrijke Engelse publiek had tassen vol met drank en voedsel meegebracht. Zelfs kaarsen kandelaren stonden op de tafeltjes. Het was een gezellige maar wel typische Engelse atmosfeer. Om 20.30 begon de voorstelling voor de geschatte 200 bezoekers.
De intentie van het theater is om relaxte en makkelijk toegankelijk theater te maken. Visueel hebben ze die doelstelling gisteren zeker gehaald. In een bijna twee uur durende voorstelling traden zeven acteurs in verschillende rollen op. Iedere acteur vervulde 2-3 rollen. Het gesproken Shakepeares Engels bleef althans voor mij moeilijk te volgen maar het optreden en de ambiance maakte veel goed. Een video impressie van voorstelling zie je hieronder.
In de pauze bleek weer eens dat de catering  organisatie van het Chateau hopeloos was als het ging om de koffie. Met een klein kannetje werd druppelsgewijs koffie gefilterd. Driftig heen en weer rennen van de ober naar het Chateau om extra kannen koffie te halen was uiteindelijk de Ta bedoplossing maar ook dat duurde even.
En om 22.45 reed ik weer de duisternis in met de Vespa van Petit Bersac naar Les Cotes onderweg de landelijke geuren opsnuivend. Maar het was behoorlijk fris en ik was daarom blij dat ik onder het warme dekbed kon kruipen om te gaan slapen. Tia lag ook lekker weggedoken in haar bed om van haar Midsummer Night Dream te genieten. Misschien droomde ze wel van haar ontmoeting met de rups eerder op de dag.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

J.B.je bent een gezellige"country-writer"Leuk,dat er die rondreizende gezelschappen jouw buurt aandoen,Trouwens de Vespa bewijst ook z'n diensten!blijft mooi rood in het landschap.Ik ben blij te lezen van de vondst van de Trattoria,ben dol op tappa's.Morgen ga ik een dagje roeien,,,,nog verrassing waar naar toe,wordt redelijk weer 19graden. Zo hebben we allemaal plezier! Groet,Neel.

Anoniem zei

Dag Joop,
Heerlijke dagen en ontbijtjes genoten op Les Cotes!
Inmiddels logeren we middenin de wijngaard Vandenbeld in Minzac, met rondleiding en proeverijen, hik.
Je hebt de Vespa mooi gemanoeuvreerd tussen het picknickende Engelse Shakespeare publiek ; )
Bordeaux tripje gedaan, incl. jouw tip musee d'art contemporain, tijdelijke skatebaan in het musee met demonstratie.
Groeten Natasja en Wino