Pagina's

zondag 19 oktober 2014

Brillen

Ik heb eindelijk na bijna een jaar twee brilmonturen gevonden die me aanspraken. Een ervan sluit ook nog voortreffelijk aan bij mijn vorige bril die zo lang meeging en me destijds uitstekend beviel. Ik ben heel wat brillen zaken in Gouda in en uit gegaan tot ik bij toeval op een kleine brillen winkel ‘’Browneyes’’  werd geattendeerd. Deze zaak onderscheidt zich van de bulk winkels door een zeer persoonlijke benadering en een eigen stijl van een groot aantal monturen en die ook nog op voorraad zijn. Bij de bulk winkels heeft men vaak het montuur niet en is de afSerieuze brilhandeling van bestellen Vrolijk brilronduit slecht is mijn ervaring. Beide monturen hebben kleine ronde glazen. Een ervan is kleurrijk en de ander is eenvoudig grijs en zwart. Dus afhankelijk van mijn stemming kan ik een keuze maken :).

De bijeenkomst met het café associatief Comberanche – Epeluche was weer een hele zit afgelopen donderdag van een 4 uurtjes. Hele discussies over keuze bank en welke verzekering. Er zijn veel suggesties ingediend voor de naam van het toekomstig café. Mijn voorstel hoe we het beste de uiteindelijke keuze kunnen maken werd door een ieder ondersteund als ik het goed begrepen heb. Ja want mijn Frans laat het in deze club wel eens afweten door het vele gepraat. De bijeenkomst van de Cooperation Aubeterre was gezellig. Ruim 25 personen waaronder enkele Fransen, Engelse en veel Nederlanders waren aanwezig. We begonnen op het terras van ‘’Cupcakes’’ restaurant in Aubeterre en de maaltijd voor slechts 15 euro werd binnen geserveerd. Men sprak over de organisatie van een kerst markt als volgende activiteit. Nog maar even niet aan denken want het het is hier nog uitzonderlijk mooi weer met een temperatuur van 27 C. Dus nog een keer het gras gemaaid. Morgen komt de nieuwe klusjesman André in actie. Nalopen van dakpannen, boiler in Bergerie en hout op maat zagen voor open haard zijn de eerste klusjes. Daarna gaat hij het hekwerk neerhalen en een zogenaamde schapenhek van hout aanleggen. Dus ik ga van het Alcatraz hekwerk naar het boerenhek.hek

2 opmerkingen:

Marthy zei

Brown Eyes, prima winkel, Joop, met mooie monturen!

Anoniem zei

J.B.een bril voor een sombere kijk op het leven en eentje voor de sunnyside of the street? Is de nieuwe klusjesman een liefhebber van coniferen?Knipt hij het gaas rond de takken netjes weg of wordt er roekeloos afgezaagd?En dan groeit het nooit meer aan!Het oog wil ook wat,vooral als dat mooie hek is aangebracht,tocg??Groeten van een bemoeizuchtige bezoekster,Neel.