Pagina's

woensdag 29 oktober 2014

Computer terreur bestrijding

Gisteren nog in de middag lekker zitten zonnen aan de voorkant van les  Joop in zon eind okt 2014Cotes. Prima uit de wind. Vervolgens nog wat groen afval opgeruimd om vervolgens mijn zalm uit de oven maaltijd te bereiden. Het blijft simpel, zalmmootje met wat crème fraiche en pesto 20 minuten in de oven. Ik denk dat het iedereen wel eens is overkomen. Ineens verschijnen er allerlei ongewenste reclame boodschappen op je laptop of PC scherm. Vaak met de meest verschrikkelijke mededelingen dat je computer besmet is met een virus etc. Vervolgens klik je dan op de boodschappen en wordt het van kwaad tot erger. Je probeert geïrriteerd van de boodschappen af te komen. PC opnieuw opstarten help niet. Het downloaden van gratis programma’s die je kunnen helpen leidt vaak na een scan tot het verzoek om het programma te kopen om echt zijn werk te doen. Kortom de computer terreur heeft toe geslagen. Enige tijd geleden overkwam dit Nelemarie en nu recent Marjolijn. Gelukkig kon ik helpen vanwege mijn gebruikers ervaring door hetzelfde probleem. Het blijft dan wel de nodige tijd kosten om het op te lossen. Mooi is het dan wel weer dat je met het programma TeamViewer de PC op afstand kan overnemen. Want bellen en aan de telefoon de ander instrueren wat te doen is niet zo gemakkelijk. Maar na wat geklooi kon ik gisteren avond tevreden zijn dat de computer terreur op laptop van Marjolijn succesvol bestreden werd. Blijft de vraag waarom er toch in hemels mensen zijn die dit soort Spyware en Adware programma’s ontwikkelen en ongewenst op je PC zetten. Ik sluit deze blog van vandaag weer af met een zonnige foto. Niet van mij maar van iets lekkers op de veranda in la Boite a Delices met een Nespresso.doos met

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben nog steeds blij dankjewel! Teamviewer is een uitkomst
Bissou, Marjolijn

Anoniem zei

J.B.wat mij betreft,je twee laatste blogs zijn leuk om te lezen.De familie speelt de hoofdrol;gezelly!Je teamviewer is een uitkomst,blijkt uit de reactie van Marjolijn.Ik ben ook zo blij van al die rotzooi op de PC af te zijn,heerlijk.Vanmiddag naar de KPN-winkel geweest voor nieuw contract,de glasvezelkabel wordt aangesloten,Alle apparatuur vervangen,gratis monteur en het 1ste halfjaar flinke korting.het klinkt allemaal mooi.Je bezoekers zijn toch meestal makke schapen,maar nu kun je ze ook nog achter het hek houden!?ik ben benieuwd.Mooi najaarsweertje he,prima buiten te zijn.Groet,Neel.

Marthy zei

Ja, dat Teamvieuwer is een uitkomst. Kan mijn zoon mij vanuit Nederland zo af en toe helpen las ik in Frankrijk zit. Ontzettend lekker gebakje trouwens, hmmm.