Pagina's

zondag 9 november 2014

Tandje terug

Gisteren kon ik nog met veel genoegen aankondigen dat de naam van het Café Associatif gekozen was en dat men zich gaan bezighouden met de eerste activiteit. Vandaag kan ik jullie melden dat er per email een keten van reacties is losgebarsten op de verkozen naam. Verder staat het geplande optreden van een Franse theater groep weer ter discussie en bijbehorend folder materiaal. Sommige mensen vinden de naam toch niet geschikt. Schiet zo lekker op denk ik dan maar. Misschien de bekende groeistuipen in een nieuwe organisatie van allemaal goedwillende mensen. Maar ook allemaal met een zeer sterke drang om zich te laten gelden. FF tandje terug en wordt vervolgd. Ook nog een vervolg op het vluggertje van de mais oogst in de video van gisteren. Nu heb ik een video gemonteerd zodat de kijker een indruk krijgt van het totale proces. Van mais met huid en haar verzamelen in de New Holland combine, het spuiten van de mais in containers achter tractoren en vervolgens afvoeren naar een centrale plaats.
Ik heb ook de cover foto van mijn blog aangepast aan het kaalgeschoren landschap. Nu is mijn huis en met name het stuk grond erachter weer volop zichtbaar van de weg. En ik heb weer ruim blik over het veld. Ik zag gisteren zelfs een hert rennen en stilstaan in het geoogste maisveld. Op die manier wordt het beest wel een erg makkelijke prooi voor eventuele jagers. Uitzicht Andre de klusjesman heeft nu ook het schapenhek aan de voorkant van het huis geplaatst. Daarmee is deze lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Nu kan het terrein vollopen met schapen. Voorlopig ben ik het enige makke schaap dat er rond loopt :).Hek definitief

3 opmerkingen:

jurgen zei

Mooie video Joop. Leuk om het proces te zien. En wat is het schapenhok mooi! Goed om te zien dat het hek aan de bovenkant gelijke hoogte kent. In Engeland heb ik ooit geleerd dat de herten er dan overheen durven springen. Als dat ongewenst is, doen ze er om en om een langere tussen, dan kunnen de herten de hoogte kennelijk niet goed inschatten. Leuk om te weten. Maar bij deze hoogte kun jij zelfs de bocht afsnijden door er overheen te springen, dankzij nieuwe bril en knie! Jolly Jumper.

Anoniem zei

Mooi dat schapenhek, echt een aanwinst!

En heerlijk om zo'n handige klusjesman tot je beschikking te hebben.

Cafe Pluche lijkt wel een klucht; ben benieuwd naar het vervolg.
Doei, Marjolijn

Anoniem zei

J.B.als er een schaap over de dam is,volgen er meer.Vooral met zo'n "äantrekkelijk"hek.Echt een verbetering.Jij blij met André,Groet,Neel.