Pagina's

vrijdag 22 december 2017

Op peil

Vanochtend de Fiat Doblo voor de jaarlijkse APK naar de garage gebracht. De nodige reperaties zijn gewenst om door de keuring te komen. De Fiat garage in Schagen kijkt kennelijk gelukkig wat kritischer naar mijn Doblo dan de garage destijds in Alphen. Ook bleek het oliepeil nu te hoog te zijn in plaats van te laag waardoor ik regelmatig wndies 1bijvulde op advies van de garage in Alphen. Geen peil om op te trekken. Dus hopelijk kan de Fiat Doblo nu weer ff mee.

Inmiddels heb ik mijn tweede aflevering van het programma Mens erger je niet! bij SchagenTV afgeleverd. Het heeft even wat tijd gekost om de juiste beelden te verzamelen vanwege het slechte weer en technische problemen met de draadloze microfoon. Maar dan heb je ook wat. Ik ben ook over deze aflevering wel tevreden. In het weekend is het geheel te zien op het internet. En nu maar wachten tot er een nieuwe aanmelding is van iemand die over zijn of haar ergernis wil praten.

Mischien moet ik mijn eigen ergernis ook maar melden. De SACEM (de Franse BUMA)  heeft me alsnog benaderd in verband met het Festival de Musique Entrecote. En ja hoor de burocrwndies 2atie ten top. Ik moet van elk liedje aangeven, de titel, de componist, de arrangeur en de duur in minuten en seconden. Alsof ik met een stopwatch naar het concert ga zitten luisteren. Dat alles op een zeer onhandig formulier. Gelukkig kan het ingevuld worden via het internet. Dan nog twee extra formulieren met allerlei gebambeuzel. Zo hou je een aantal Franse pennelikkers aan het werk. Het ontneemt je de moed om nog een keer een festival te organiseren. Verder spreekt geen van de personen op het SACEM kantoor ook maar een woord Engels. Dus het vraag en antwoord spel is bij zo iets specialistisch wel lastig.

En dan ga ik eind middag richting Stolwijk om daar de verjaardag van Joosje te vieren. Uiteraard staan we ook stil bij het overlijden van Willem precies een jaar geleden. Nog steeds een groot gemis. Dan volgen de Kerstdagen en na de Kerst ga ik weer terug naar mijn stekkie in Barsingerhorn. Daar staan inmiddels de twee Windies in mijn woonkamer die ik van Marjolijn mocht meenemen. Het ontwerp blijft tijdloos en prachtig. En vanuit de Windy kijk ik dooor de kamer naar het polder landschap. Dus een fraaie aanwinst waar ik blij mee ben.

Geen opmerkingen: