Pagina's

vrijdag 29 december 2017

Reflectie 2017

Tusen Kerst en Oud jaar is het wat mij betreft altijd weer tijd voor zelfreflectie op het afgelopen jaar. Drie belangrijke themas hebben een rol gespeeld in 2017. Alle zaken die geleid hebben tot het organiseren en houden van het eerste Festival de Musique Entrecote op Les Cotes. In de tweede plaats het begin van de Keer Diabetes Om (KDO) leefstijl vanaf eind maart 2017. En als laatste een nieuwe mooie woonstek te vinden in Nederland.

In januari van 2017 nam ik het besluit om voor het eerst op Les Cotes een kleinschalig festival te houden met twee Nederlandse groepen en een Frans duo. IMG_6766Het leidde tot veel organiseren waarbij ik van veel mensen hulp kreeg. Joosje was mijn continue steun met kritische inslag. Alle communicatie in het Frans via Facebook en website konden dankzij de hulp van Natasja en Wino. En het werd een knalsucces met een zeer leuke week met de Nederlandse jonge musici, Joosje, Josje en Jurgen. Iedereen was er vol lof over. Financieel wTia chien de gardeerd het festival zoals verwacht geen succes door de nodige investeringen. Maar onthoud de gezelligheid en vergeet de vlekken was en is mijn motto. Ook was het weer fijn om Tia, de Noorse Parsson Russel om me hem te hebben. Het doet nog steeds verdriet dat ze nu elders is en ik niet weet hoe het met haar gaat.

De griep in begin van 2017 heeft de kiem gelegd om na te denken over een toekomstige woonplek in Nederland. Dit werd vervolgens gestimuleerd door de day-dream van Jan om mogelijk met anderen een leegstaande kerk aan te kopen en te verbouwen tot lofts waar we gezamenlijk onafhankelijk van elkaar konden wonen. Het bleef bij een daydream die langzaam maar zeker verdween. Het gevolg was wel dat ik op zoek ging naar een woonlocatie in Nederland. Keuze tussen een eigen woonkamernieuwe lofthome bouwen of iets bestand kopen was lange tijd onderwerp van veel nadenken en plannen maken. Toch nog onverwachts haakte ik de knoop door met de keuze voor het gerenoveerde huisje in Barsingerhorn dat dankzij de speurneus van Joosje gevonden werd. Terug weer in Kop van Noord-Holland onder de rook van Schagen. In september kreeg het zijn beslag. Uiteraard had dit ook gevolgen voor het nog gezamenlijke huis in Alphen aan den Rijn met Marjolijn. Ook dat is op een goeie vrienden manier tot een oplossing gekomen.

September 2017 was ook de maand om alleen op mijn KDO benen te staan. De nieuwe levensstijl van minimaal koolhydraten was volledig ingeburgerd na een half jaar begeleiding. En de gevolgen waren positief (11 kilo lichter, 7 cm in taille minder, minder medicijnen en geen stap naar insuline spuiten). Nu volhouden in 2018 en daarna. Moet lukken

En inmiddels ben ik weer heerlijk ingeburgerd in de rustige Kop van Noord-Holland. Hierdoor ontmoet ik mijn kinderen en verjaardagkleinkinderen vaker omdat ze om de hoek wonen of iets verder in Zutphen. Het was daardoor extra gezellig om mijn verjaardag te vieren aan de Heerenweg. Verder haal ik me hart op met het video reportage werk voor Schagen TV. Het opbouwen van expertise met de Adobe CC software voor animatie en videowerk geeft ook veel voldoening. En verder is het altijd weer leuk om met Jurgen over videozaken te praten.

Kortom, ik kijk tevreden terug op 2017 en ga nu weer voor een nieuw jaar met familie en vrienden.

2 opmerkingen:

Marthy Berends zei

Een mooie nieuw jaar toegewenst!

Emie zei

Voor 2018 wens ik jou en de jouwen het allerbeste toe!