Pagina's

zaterdag 15 september 2018

Inspiratie

Ons afgelopen camper wijnboer oogst bezoek was voor Joosje de inspiratie om de eigen trossen druiven aan de enige druivenstruik die druiven les coteswe hebben te plukken. De druivenstruik is al heel oud en staat bij ingang van de veranda. Tot nu toe lieten we druiven verschrompelen en deden er niets mee. Maar de oogst leverde toch een grote schaal vol met rode druiven. Na afritsen druiven van stelen, wassen en kort koken. Vervolgens werden de druiven gestampt en de verkregen prut gezeefd. Het verkregen sap van bijna 3 liter verbruiken wedruivensap nog voor dat we terug reizen. Smaakt fris zoet.

Op de vrijdagmarkt in Riberac kwam ik toevallig Nina uit Aubeterre tegen. Ik ken haar al wat jaren van wat aktiviteiten in Aubeterre en ze was ook op het Entrecote festival 2017. Uiteraard kwam daar het gesprek weer op. Bij mij is inmiddels het idee ontstaan om mogelijk in 2019 een aantal (2-3) klassieke concerten in kerkjes (Pillac, Comberanche, St Paul Lizonne) te gaan organiseren en mogelijk een ervan op Domain Les Cotes. Nina loopt ook al een tijdje met de wens om een Nederlands strijkkwartet hier in de omgeving te laten optreden. Een van de leden uit het kwartet kent zij. Dus na deze marktontmoeting ga ik eens verder de mogelijkheden onderzoeken en met Nina verder bespreken..

Weinig inspiratie deden we op tijdens onze wandeling in Aubeterre vanochtend tijdens het ‘Festival des Potiers’. Bij de ondergrondse kerk stonden veel keramisten met hun werk. Het werk van een enkeling sprak wel aan maar we kregen niet echt de wow factor. Ik vond het werk van Joelle Pebereau Labulin wel grappig. Veel snoezige vrouwen figuren met al dan niet kinderen. En zo sloten we een inspirernde weekje af en gaan we beginnen aan onze laatste week op Les Cotes.Zoek

Geen opmerkingen: