Pagina's

zondag 28 juli 2013

Onverwachtse kampeerders

Rond een uur of vier gisteren middag hoorden we stemmen aan het hek van Les Cotes. Twee jonge mensen (Rachel en Remco)  stonden aan het hek met hun fietsen met bepakking. Ze waren naar ons doorverwezen door een Franse buur omdat ze een camping zochten. Hun Frans was niet je dat om met de buurvrouw te communiceren. Rachel en Remco zagen er Rachel en Remcovermoeid en bezweet uit. Logisch omdat ze 100 km in de benen hadden met het warme drukkende weer. Dus echt aantrekkelijk om weer terug te fietsen naar de camping in Aubeterre sur Dronne was het niet. En ze waren ook geen naturisten zodat door verwijzen naar Domaine Le Portrait ook geen zin had. Dus oplossing …. zetten jullie tentje maar op in het voorveld van Les Cotes. Zo gezegd zo gedaan. Ze hebben daar prima vertoefd en konden het toilet in de camper gebruiken. Vanochtend om 6 uur waren ze alweer vertrokken voor hun verdere twee weekse reis terug naar Nederland.
Gisteren avond hielp Wino me nog uit de dromen voor wat betreft de titel van de toegift gezongen door Roberta Invernizzi (zie blog gisteren). Het is Lascia ch’io pianga van Handel ook gebruikt in de indrukwekkende film over het leven van de castraat Farinelli. Klik hier en dan zie je het fragment uit die film met dit lied. Dus een eervolle vermelding voor Wino die niet voor niets tot de laatste acht doordrong in het publiek bij de tv-kwis Een tegen honderd.
Vanochtend vroeg uit de veren om naar de mis te gaan in de kerk van Verteillac, zo’n 20 km hier vandaan. Achteraf iets te vroeg uit de veren omdat we ons een uur vergist hadden in de aanvangstijd van de mis. Niet erg want Verteillac is een zeer leuk dorp. Ook nu weer zat de kerk bomvol. Dat kwam natuurlijk door hetFotografe optreden van Ton Koopman op orgel zowel tijdens als na de mis. De pastoor bedankte Ton Koopman uitvoerig in zijn mis. Dat is niet mis denk ik dan maar. Na de mis liet de meester zijn klasse zien in het bespelen van een orgel dat voor deze gelegenheid in de kerk was gezet. Van dit optreden een korte video impressie. Op de terugweg van Verteillac naar Pillac nog wat korte stops gemaakt. Joosje wilde volop haar nieuwe digitale fotocamera gebruiken. In allerlei standen werd er gefotografeerd. En ja wat zou ze hier nou voor bijzonders op de kiek zetten als je zo hoog je camera moet houden? Oplossing volgt een dezer dagen.
 

Geen opmerkingen: