Pagina's

dinsdag 20 mei 2014

Culinair hoogtepunt

Afgelopen vrijdag kwamen Caro en Hans langs. Ze verbleven met hun caravan op camping Le Portrait. Het was voor hun het eerste bezoek aan mij hier in Hans en Caro Pillac. Ze waren op doorreis naar Spanje. Rond twaalf uur werd het tijd voor kleintje Pineau des Charentes. Ze genoten ook van hun vakantie op de camping. Hans vertelde dat tot zijn groot genoegen Cor (tijdelijke ‘beheerder’ van Le Portrait)  de Pommerade wijn uit 2003 niet decanteerde op zijn verzoek. Wel of niet decanteren was altijd een discussiepunt tussen Hans en Wim (eigenaar Le Portrait).
Zaterdag ochtend met camper richting Bergerac gebied. Een heel andere landschappelijke sfeer in Dordogne dan de Sud-Charente waar ik woon. Bosrijker en natuurlijk de wijnranken staan er veelvuldiger. Na door vele wijngaarden gereden te hebben besloten we Issigeac aan te doen. Nog net voor sluitingstijd kregen we in Office du Tourisme goede adviezen om uit eten te gaan in Issigeac. Zo gezegd zo gedaan.  Het eerste restaurant (La Brucelieres) was volgeboekt maar in Chez Alain (of ook wel eL Borini) konden we wel terecht. En dat bleek een prima keuze. Ons menu gourmand werd geserveerd in de tuin. Mijn voorgerecht was ‘’Foie Gras Mi-Cuit au Monbazillac en Œuf cocotte au foie gras à l’arôme de Truffe, chutney de pommes’’. Het hoofdgerecht was geinspireerd op het humeur van de chef zoals op de kaart vermeld stond. Nou hij was in een zeer goede stemming. Een combinatie van een malse biefstuk en daarbovenop een krokant gebakken eendelever omgeven door enkele heerlijk stukjes groente. Het menu voor Joosje was ook al zo lekker. Tonijn gemarineerd vooraf en als hoofgerecht St. Jacobsschelpen aan spies met stukjes bloedworst. Het alles hebben we afgeblust met een mooie wijn vanFruit en foie gras Chateuax Les Verdots. Het mmm-nagerecht geven we niet prijs :). Ruim voldaan wandelden we terug naar de camper die vlakbij stond onder vredige platanen in een rustige zijstraat. De volgende ochtend hebben we na het ontbijt de zeer gezellig drukke markt bezocht. Zoals op elke Frans  markt worden allerlei groente, kazen, wijnen, gevogelte en lekkernijen ter koop aangeboden. Wat dachten jullie van een vijg, pruim en abrikoos gevuld met Foie gras. Daar kan je toch geen nee tegen zeggen als je een klein stukje geproefd heb. En een markt zonder muziek is als een ei zonder zout. Zelfs een turks of marokaans zingende groenteboer. Kijk maar op het videootje.

1 opmerking:

jurgen zei

Wat heerlijk toch allemaal! Geniet, wij genieten mee op afstand.