Pagina's

vrijdag 18 december 2015

Mémoires locale

Er staat een nieuwe aktiviteit binnen Café Pluche op stapel genaamd Mémoires locale. Een van de bestuursleden Jean Luc is in mijn ogen altijd op een positieve manier aktief. Zo
heeft hij nu in overleg met de burgemeester van Comberanche-Epeluche het idee opgevat om het verleden van het dorp wat beter in kaart te brengen. Op die manier kunnen we ook bijdragen aan een betere link tussen Cafe Pluche en de lokale bevolking. Er zijn nog wat ouderen in het dorp van ruim boven de 90 jaar die nog het nodige kunnen vertellen over het verleden van het dorp. Ook zijn de ouders van een van de leden (Jean Jaques)
eigenaar geweest van de locale kroeg. Die kroeg schijnt nog min of meer intact te zijn maar is al enige jaren gesloten. Het dorp heeft ook enkele karakteristieke gebouwen. Je zult begrijpen dat men ook graag op mij een beroep doet om het geheel op video vast te leggen en te monteren. Aan dat verzoek voldoe ik graag. Het geheel zal zijn beslag gaan krijgen in Februari 2016 voor wat betreft interviews en verzamelen van materialen. Het gaat uiteindelijk uitmonden in een avond voor Café Pluche waar ook alle inwoners van Comberanche- Epeluche voor zullen worden benaderd. Leuk vooruitzicht. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Zeker leuk voor jou; alle investeringen zijn het meer dan waard geweest!

Groet, Marjolijn