Pagina's

zaterdag 16 april 2016

Weekoverzicht

Aan het eind van het vorige weekend hebben we de verjaardag van Natasja gevierd in familiekring in Zutphen. Het blijft een feest om mijn kinderen, kleinkinderen en aanhang te zien. Lotte was wat eenkennig en dat leidde tot traantjes toen ze bij Natasja op schoot zat. Ze werd getroost door haar grote broer Mats en eenmaal bij haar vader Edgar gezeten was het over. Mats legde uit hoe het matje met bloemenzaad behandeld moest worden. Op de video impressie kun je het allemaal even bekijken. De verjaardag werd feestelijk afgesloten met een diner in de Peerdestal. En daarmee was een fijn weekend afgesloten.
Maar er kwamen nog twee nakomertjes deze week voor wat betreft musea bezoeken. Een bezoek aan Boijmans van Beuningen. Een van origine Italiaanse kunstenaar toonde een zeer groot aantal clowns. Rotterdamse kinderen hadden op zijn verzoek regenbogen getekend. En alle tekeningen hingen in de lange gang naar de ingang van de museum zalen. Het was een fraai kleurrijk schouwspel. Er waren veel jeugdige bezoekers omdat de tentoonstelling een zeer laagdrempelig karakter heeft. Ook de video over de kunstenaar die vertoond werd was zeer informatief.
Daarna naar de Kunsthal waar een paar exposities waren. De meest in het oog springend was die van het Museum of Everything. Inderdaad het was van alles. Kunst van ‘kunstenaars’ die niet tot het bekende circuit behoren. Het was veel, veel om te zien. Eerlijk gezegd eigenlijk iets te veel. Ook waren veel ruimtes waar de kunst hing benauwend klein. Kortom ik was opgelucht toen ik een drankje kon nemen in het restaurant van de Kunsthal.
‘s Avonds nog uiteten geweest in de Kleine Ondeugd, een Thais restaurant in Rotterdam waar je kunt mee eten uit wat de pot schaft. Een pittige kleine serveerster zwaait daar op doortastende wijze de scepter. De naam van het restaurant zou wat mij betreft op haar kunnen slaan. Voor een heel schappelijk prijs een uitstekende maaltijd. Een aanrader. Deze week kon ik ook mijn droommachine testen. De HPZ840 workstation. Een desktop PC om je vingers bij af te likken. Waanzinnige rekenkracht. Prachtige monitor en zeer geruisloos. Dus nu heb ik mijn configuratie kenbaar gemaakt inclusief de allernieuwste grafische videokaart van NVDIA. Daardoor kan ik zelfs aan de gang met 6K film editting, virtual reality etc.

2 opmerkingen:

Marthy Berends zei

Wat een schat met haar twee vingertjes in haar mond. En Mats is al een wijs mannetje zoals hij staat uit te leggen hoe je bloemetjes moet zaaien.

Joop zei

Ja het blijft prachtig Marthy om zulke lieve kinderen te zien.