Pagina's

woensdag 27 juli 2011

Joop est néerlandais.

Il vit en Norvège, aime la France et le naturisme depuis vingt ans. Dans les allées du Domaine du Portrait, à Saint-Séverin en Sud-Charente, sous l'auvent de son camping-Krant car, il fait bien de le préciser. Comme ses camarades de camping, Joop porte un bermuda, un polo, s'apprête à enfiler un blouson pour enfourcher sa Vespa. Bon, d'accord, il est pieds nus dans ses Crocs. Sous le crachin, Joop a conservé son sens de l'humour. «Aujourd'hui, c'est camping textile...» zo begint het artikel in de Charente Libre van woensdag 27 Juli. Een paar dagen geleden kregen we bezoek van een journalist op de camping en nu is zijn verhaal met een aantal foto’s gepubliceerd in de regionale pers. Een aardig verhaal met ook promotionele waarde voor de camping.

Gisteravond weer van een heerlijke maaltijd genoten waarvoor ik weer de enige gast Diner voorgerechtwas. maar dat maakt Tineke  niet uit. Met evenveel  aandacht wordt het voor-, hoofd- en nagerecht bereid en geserveerd. Ik begon met foie gras, wat gerookte eendenborst plakjes en een pruimen gelei. Daarbij kreeg ik van Wim een ‘vieux’ Pineau de Charente aangeboden. Niet te versmaden die combi. Het hoofdgerecht was ook weer een toppertje. Konijn, groente uit eigen tuin (snijbonen en rode bietjes) met daarbij een verfijnde Diner hoofdgerecht champignon saus (geflambeerd met cognac en wijn) en een aardappelen puree verrijkt met bosuitjes en bovenop gefrituurde witlofreepjes. Jullie lezen het goed een delicatesse menu op een camping voor een zeer betaalbare prijs. Deze keer had ik een Pommerade wijn uit 2004 erbij. Het geheel werd afgesloten met een crème brûlée en nespresso. Verder kon ik de avond genieten van het in en uitvliegen van vader en moeder zwaluw die voor hun kroost zorgden aanwezig in een nest tegen een balk van het plafond.

Ofschoon het nieuws over de gruwelijke aanslagen in Noorwegen wat begint weg te ebben van de voorpagina’s blijft het ook op mij zijn impact houden. De gebeurtenis is continu in de achtergrond aanwezig. Tromsø herdenking Het is indrukwekkend om te zien hoe de Noorse bevolking massaal uiting geeft aan haar medeleven en pal staat voor de democratie. Gunn Berit zond me bijgaande foto van een bijeenkomst op plein bij haven in Tromsø. Bewoners van Tromsø met bloemen en kaarsjes. De oranje rozen rechts in beeld zijn van Gunn Berit en Saskia.

Geen opmerkingen: