Pagina's

woensdag 4 januari 2017

Noteer in je agenda

In 2016 is tijdens het verblijf en optreden van Ukuladies het idee ontstaan om een muziek festival te organiseren op mijn eigen terrein van Les Cotes. En nu is het zover dat we de datum voor het ééndaagse festival hebben vastgesteld op zaterdag 5 augustus 2017. Dus ben je in de buurt dan ben je van harte welkom.

Marlieke Fris van Ukuladies helpt me met de organisatie. Zij heeft veel ervaring in de theater- en muziekwereld. Uiteraard is er al een aantal andere mensen die ook hun medewerking aan de organisatie hebben toegezegd. Een dezer dagen gaat de Frans-Nederlandse website verschijnen voor het Festival Entrecote. Een naam die we toepasselijk en grappig vonden. UkuladiesDe aan één zijde open ‘hangar’ op mijn terrein gaat dienst doen als podiumplek voor de artiesten. Bij eventueel slecht weer ook een geschikte ruimte voor de bezoekers. In maart-april van dit jaar gaat er een betonnen vloer gelegd worden in de hangar. Dan kan het geheel ook nog beter ingericht worden. Het grasveld voor de veranda en voor de ‘hangar’ is bestemd als zitplaats voor de bezoekers. Vandaar de stoelen test van Ikea beschreven in een blog vorig jaar. We mikken op 50 betalende bezoekers. Men kan ook een eenvoudige maaltijd nuttigen. Uiteraard zullen er drankjes geserveerd worden. De veranda zal dienst doen als restaurant plek.

Ukuladies (foto boven: mevrouwkiek) en de band Rivers (foto onder: Jaap Kooiman) hebben een optreden al toegezegd. Eerdaags ga ik nog een Riverslokale Franse muziekgroep polsen om mee te doen. Zelf hoop ik een bijdrage te leveren met wat ondersteunend video mapping werk tijdens de optredens als het donker is. Uiteraard is er nog veel te regelen zoals overleg met gemeente, podium maken, parkeer aanpak, opzetten website en een crowd-funding actie. Deze actie is nodig omdat we het financieel niet helemaal rond kunnen krijgen. Bovendien willen we de toegangsprijzen op een leuk niveau willen houden voor de Fransen, Engelsen en Nederlanders die volop in die vakantie periode in het gebied aanwezig zijn. Ook gaan we dag voor het festival op de markt in Riberac flyeren met muzikale ondersteuning. Uiteraard hopen we er ook veel plezier te beleven aan zowel de organisatie als aan de definitieve uitvoering. Dus tot 5 augustus 2017 op Festival Entrecote

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk idee; ik ga het met belangstelling volgen! Succes!
Marjolijn

pieterd zei

Een festival met een Ukulule in je achtertuin!
Het mot nie veul gekker worden.
Ik heb nog een mooie rode die je zeker nog wel zult herkennen!

Veel succes

Pieter&Minette

Joop zei

Kom je ook Pieter samen met Minette? Kan je misschien nog mee jammen :) en uiteraard leuk om jullie weer eens te zien.