Pagina's

dinsdag 14 juli 2009

Feestje in Aubeterre

Het is vandaag 14 juli. De nationale feestdag van Frankrijk. Hier in de directe buurt is er er niet veel van te merken. Vannacht heeft het behoorlijk geonweerd in de verte. Maar de nodige regen is welop de camping gevallen. Niet veel zon vandaag maar de temperatuur was zeer aangenaam.
's Avonds met twee camping gasten naar Aubeterre om het 14 juli feest bij te wonen. Het centrum, gelegen in het hoger gelegen gedeelte van het stadje, bestaat uit een
dorpsplein met de nodige populieren. Het plein was goed gevuld met feestgangers die de tafeltjes bezetten van de drie locale restaurants aan het plein. Een driemans
formatie speelt jaren vijftig hits. Het niveau van de band is heel behoorlijk en de stemming zit er op een gezellige wijze in. Een enkeling waagt een dansje. Een aantal personen met down-syndroom vermaken zich uitstekend op de muziek. Ik drink een pilsje in het locale restaurant en bij het afrekenen blijkt dat de eigenaar een Nederlandse te zijn. Ik zal zeker het stadje nog eens bezoeken en misschien dan ook wel het restaurant.
Terug in de camper blijkt dat Tia zich uitstekend genesteld heeft op een stapel handdoeken in de voorstoel. Ze ligt languit gestrekt te slapen. Goed voorbeeld doet volgen dus ik ga ook naar bed. Eenmaal in bed hoor in de verte nog wat geknal van het 14 juli vuurwerk.

Dit was achtste dag op Domaine Le Portrait

Geen opmerkingen: