Pagina's

zaterdag 11 juli 2009

Ontbijt en diner

Vandaag geen beschrijving van wat ik gedaan heb (namelijk niks) maar ik laat mijn ontbijt en dinner zien inclusief beschrijving.

Het ontbijt
Het ontbijt bestond uit (vlnr op foto) hand geplukte lipton thee in fraai vormgegeven exclusief doosje. Men laat het theezakje slechte enkele minuten in heet water staan. Daarna kan men de thee nuttigen vanuit het groen ovale beker van onbreekbaar plastic. Daarnaast staat vers geperst sinaasappelsap. De sinaasappelen zijn door Alberto Gonzalez met de hand geplukt op exclusieve wijze en vervolgens een voor een in een netje van supermarket LeClerc gedaan. Dan gezond zout, ja vanuit Zweden geimporteerd. En 40% van het zout bestaat uit kalium. Het ei, slechts 3 minuten gekookt is vers van de campingkip! Zo uit de leg op mijn bord. Een glas helder Zweeds water (Imsdal merk) sluit de bovenste rij af. Op voorgrond een plak Franse grove worst, gewoon lekker en dan de Ementhaler kaas met daarbij twee sneetjes Viking brood. Nee niet uit het Noorden geimporteerd maar van de locale bakker. U begrijpt het al dit ontbijt smaakt zeker met het uitzicht en de zon erbij.

Dinner
Het dinner bereid door de meester zelf onder het begeleidend rondscharrelende toezicht van Tia. Op het blauw azure bord (eveneens onbreekbaar plastic) Franse pur beuf omwikkeld met Zweedse bacon licht gebakken zonder extra vet toe te voegen. Dan daarnaast een salade van kersen tomaten, mais, avocado en wat ui afgemaakt met en dressing van creme fraiche light, mayonaise en peper. Een Bordeaux en water passen daar prima bij. En als nagerecht Rissifrutti (the original) uit Zweden, eco rijstpudding met een verse gemaakte aardbeien gelei. Alles smaakte prima om circa 20.00 terwijl de temperatuur nog zeer aangenaam was om buiten in je nakie te zitten. Skol en een 'boer' van Tia nadat ze haar pellets wegschrokte.

Dit was de vijfde dag op Domaine Le Portrait

1 opmerking:

Anoniem zei

De culinaire genen van je vader zijn zeker in jou terug te vinden!
Fijn om te lezen dat de vakantie met camper goed bevalt. Je hebt er dan ook hard voor gewerkt!

Groet uit Alphen aan de Rijn van Marjolijn