Pagina's

donderdag 16 juli 2009

Ook Ik Kook

De blog van vandaag bestaat voornamelijk uit de ’Ook Ik Kook’ workshop die ik gisteren avond gevolgd heb samen met Tineke (de camping eigenaresse) en Paul (camping gast, ligfietser). De workshop werd gegeven door Paul Welling. Paul is een telg uit een vier generaties tellende slagersfamilie uit Arnhem. Als slager, poelier, traiteur, cateraar, horeca adviseur, oprichter van de Arnhemse CCN afdeling (Cuisine Culinaire Nederland), docent SVO (slagersvakschool), en begeleider van vele kookworkshops, heeft hij ruime ervaring opgedaan op culinair gebied. Tijdens de zomermaanden verplaats Paul Welling zijn activiteiten naar Frankrijk. Daar geeft hij voor Nederlandse Frankrijkgangers workshops in een gezellige, eeuwenoud boerderijtje bij het plaatsje Champagne Fontaine.
Andere Nederlandse work-shoppers waren Paul K (gepensioneerde ex-koerier, woonachtig in een watermolen in dit gebied), Melodie (een startend onderneemster (evenementen organisator) in dit gebied), Tjeerd (werkzaam bij Departement Financien) en zijn vriendin Evelien (werkzaam bij Raad voor Kinderbescherming). Na wat gezellig borrelen met daarbij stokbrood en tappas zat de stemming er al meteen in. Vervolgens werden de deelnemers verdeeld in 3 groepjes om het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert te maken.

Terwijl op de achtergrond Charles Aznevour, Adamo of Gilbert Becaud hun best deden met Franse chansons waren de teams aktief onder het toeziend oog van Paul Welling. Sommige gerechten waren gebaseerd op Franse traditionele kost maar een culinair niveau getild. Op de video een impressie van het werk en het eindresultaat.
Vandaag is een zeer warme dag geweest met temperaturen tot 34 C. Dus alleen in de schaduw of in zwembad was het uit te houden. In de loop van de middag heb ik de airco in de camper aangezet om het voor Tia wat koeler te houden. Vanavond een evenvoudige maaltijd en in ieder geval verse rijpe meloen erbij. Die rook je al als je de camper binnenkwam.

Dit was de tiende dag op Domaine Le Portrait

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Joop.Ik lees af en toe en heb zeker het idee dat het je allemaal oed afgaat. Zonnen,eten en af en toe een ijsje wat wil je nog meer. Wij tellen ook af, we vertrekken zondag,heerlijk. kus uit boskoop

Paul zei

Hi Joop,
Leuk filmpje over OOKikKOOK. Je bent de volgende keer natuurlijk weer van harte welkom!
Au revoir,
Paul+a