Pagina's

zaterdag 8 augustus 2009

Op Domaine Enrio aangekomen

De reis van Chateau Guiton naar Domaine Enrio is in twee etappes verlopen. Om circa 9.00 donderdag vertrokken. Na een kort bezoek aan Decathlon in Marmande de grote weg op. Het begon al snel warm te worden en zonder airco van de auto is het dan redelijk zwaar. Maar met de nodige tussenstops lukte het om circa 18.00 in de Aix en Provence van de grote weg af te gaan naar op zoek van een leuk restaurant. En dat viel niet mee vanwege het beperkte aantal kleine dorpjes die niet aantrekkelijk waren. Uiteindelijk een restaurant aan de provinciale weg gevonden en wat in het bos gelegen. De eigenaar vond het prima als we het dinner daar gebruikten en overnachten op de parkeer plaats. Zo gezegd zo gedaan. Het dinner was prima. Foie gras als voorgerecht en loup de mer op de huid gegrild als hoofdgerecht met daarbij een uitstekende rose wijn van de wijngaard gelegen tegenover het restaurant. Als na nagrecht voor mij een viertal franse kaasstukjes. Vermoeid en met volle maan in achtergrond (zie kleine heldere stip in achtergrond op foto) heb ik genoten van de maaltijd. En het experiment overnachten bij een restaurant heeft ook gewerkt.

De volgende dag redelijk op tijd op weg naar Nice om Hedda en Herman op te halen. Lastig om een parkeer plaats voor campers te vinden rondom het vliegveld vanwege de beperkte hoogte toegestaan op de parkeer plaatsen. Het vliegtuig was op tijd en daarna konden we terug rijden naar Domaine St Laurent du Verdon.
De camping was minder druk bezet dan ik verwacht had. Waarschijnlijk invloed van de economische recessie. Mooie plek gevonden en na inplukken van de electriciteit was het snel nog even genieten van het zwembad. Gelukkig hebben de eigenaren nu een aantal ligstoelen rondon zwembad geplaatst hetgeen het aantrekkelijker maakt om er te liggen. Na het zwembad bezoek een dinner voor 4 personen bereid.

De volgende dag begon als een zeer warme dag maar in de loop van de middag begon het te betrekken en het onweer naderde in rasse schreden. Met bakken viel de regen uit de hemel inclusief grote hagelstennen. Ik hoop dat mijn camperdak er niet van te lijden heeft gehad. Ook was de electriciteit eraf maar het herschakelen van de hoofdzekering op de camping plaats was alles weer normaal als voor het onweer.

Geen opmerkingen: