Pagina's

woensdag 12 augustus 2009

Zwemmen in meer

De afgelopen dagen op Domaine Enrio zijn warm geweest met temperaturen boven de 32C. Het zwembad van de camping brengt goed verkoeling. Afgelopen maandag was boodschappen dag in Riez, een plaatsje op circa 15 km van de camping. Na het inslaan van proviand voor een aantal dagen is er genoten van een lunch in een van de restaurant in het plaatsje. Voor een aantrekkelijke prijs van circa 10 Euro per lunch gerecht was er een salade chevre voor Gunn Berit en Hedda, een pizza voor Herman en voor mij van een pasta bolognaise. Uiteraard een lekker Heineken biertje erbij. Verder heb ik Jan en Arienne gebeld om te zien hoe hun vakantie verloopt. Goed weer hebben ze met de nodige aanloop van vrienden en kenissen. Ook was Jan junior jarig (hiep hiep hoera hij is 18 jaar en volwassen geworden :)) en Jan senior werd ook een jaartje ouder. Verder wat sms verkeer met Marjolijn die nu in Zwitserland van haar vakantie geniet met Keba. Verder mijn meest trouwe blog lezeres gebeld Nelemarie. Ook zij maakt het goed met zomerse temperaturen in Nederland. Tot slot wat emails gecheckt hetgeen resulteerde in het maken van een korte rapportje voor Nofima board over mijn EU activiteiten. Dus werk was even na 6 weken vakantie dichtbij.
Vandaag zijn Gunn Berit, Hedda, Herman en Tia naar het meer geweest gelegen aan de camping. Het pad ernaar toe is aanvankelijk netjes aangelegd maar gaat al snel over in een klim en klauterpartij. Dus niets voor mij. Ik ben daarom op de camping gebleven en heb aan en in het zwembad gelegen. Dat gaf me ook de gelegenheid om de rugzijde nog wat te bruinen.
Het bezoek van de Olsson familie aan het meer is vastgelegd op video. Tia blijkt geen waterliefhebber te zijn behalve als het om drinken van het water uit het meer gaat. Al met al heeft Tia zich vermaakt met het dobberen op het luchtbed met Hedda en een kleine zwemactie. Maar Tia was erg blij om uiteindelijk in een handdoek bij Hedda te kunnen zitten. Voor het videoverslag zie het filmpje.


De dinsdag werd afgesloten met een eigen gemaakte maaltijd bestaande uit de franse worstjes, verse salade in twee varianten om alle smaken in camperkamp tevreden te stellen, haricots verts en aardappelpuree. Natuurlijk ontbrak een fruitige frisse rose niet. Alles werd afgesloten met een fotosessie gemaakt door Herman waarbij Joop met zonnebril het fotomodel was die de nieuwste mutsen wintercreatie toonde. Een tastbaar bewijs is bijgaande foto met het model 'sneeuwballen'. De muts is gemaakt in het project 'Wining and knitting' als aanvulling op het lopende project 'Wining and dinning'. Cool fotootje hè! Hoe ouder hoe gekker denken we dan maar.

Geen opmerkingen: