Pagina's

zaterdag 1 augustus 2009

Vertrokken naar Chateau Guiton in Frontenac

Tijdens het uit eten op de camping Le Portrait op dinsdagavond hebben we ons laten ’overhalen’ om nog een paar dagen te blijven. Waarom ook niet met zo’n pracht camping, heerlijke voorzieningen en mooi weer. Tweede reden was dat voorgesteld werd om op vrijdag 31 juli een BBQ te houden. Voor Wim en Tineke (de camping eigenaren), ook een nieuwe ervaring. Ze waren in voor dit idee te vinden. Maar het zou niet zo maar een BBQ worden maar een met het betere vis en vlees. Zo gezegd zo gedaan. De afgelopen dagen zijn rustig verlopen met heerlijk weer en veel rust en eigenlijk weinig te melden voor de blog. Vandaar dat het even blog stil was.

De BBQ op vrijdag begon met een welkomstwoord van Wim en een toast die graag door alle deelnemers werd overgenomen. In totaal namen zo'n 16 camping gasten deel. Verdeeld zaten we over drie tafels. Tineke legde uit welke lekkere zaken ze allemaal gemaakt had van verschillende salades, tomaten capachio, tapenade, witloof met chocolade saus!, etc. Wim zorgde voor het roosteren van de vis en vlees gerechten. Het zag er allemaal lekker uit en het smaakte ook lekker. De visgerechten geserveerd bestonden o.a uit zalm, witvis, garnalen, mosselen etc. Vlees uit lamsvlees, entrecote, eendfilet etc. Het geheel werd afgesloten met bananen met bessen geflambeerd in de BBQ. Daarbij nog aardbeien. Daarmee werd de 25st en laatste dag op Domaine Le Portrait afgesloten.

De volgende ochtend is de doorreis naar Chateaux Guiton (circa 90 km van Domaine Le Portrait) begonnen. Via de TOMTOM was de tocht voornamelijk via binnenwegen. Heel aanvaardbaar en om circa 12.00 kon weer een mooie plek gevonden worden op deze vertrouwde camping. Het is er drukker dan op Le Portrait maar absoluut aangenaam. Dus hier gaat het vakantie leven een paar dagen verder maar nu in de wijnstreek. Het plan is om volgende week woensdag naar zuid Frankrijk te vertrekken.

1 opmerking:

Wim en Tineke zei

Hallo Joop,
leuk om je blog te lezen en dat je/jullie hier op ons Domaine Le Portrait hebben genoten (maar dat wisten we natuurlijk al!). Wij vonden jullie aanwezigheid hier ook heel gezellig en we houden er van als mensen genieten!
Nogmaals dank voor je film, een goede reis naar het hoge noorden en de groeten aan Gunn Berit. Tot ziens.
Tineke en Wim.